Lahden Viihdekuoro
Musiikin iloa jo 50 vuotta

TULE MUKAAN LAULAMAAN!

Lahden Viihdekuoro on lähes 40 laulajan sekakuoro, jolla on vuosittain omia konsertteja. Se esiintyy myös monenlaisissa muissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa, joskus yhteistyössä muiden kuorojen kanssa.

Lahden Viihdekuoro on neliääninen sekakuoro, jonka riveissä on mukava laulaa. Kuoron ohjelmisto muodostuu monipuolisesta uudemmasta ja vanhemmasta kotimaisesta ja ulkomaisesta iskelmä-, pop- ja viihdemusiikista.

Konserttien ohjelmiston harjoittelun yhteydessä opitaan leppoisasti perustietoa musiikinteoriasta sekä mukavaa musiikkitietoutta kappaleiden taustoista sekä tekijöistä. Jos haluat laulaa hyvin soivassa ja iloisessa joukossa, tule tutustumaan ja laulamaan yhdessä. Nuotinlukutaito ei ole välttämätön, mutta uusille laulajille järjestetään rento koelauluhetki, jota ei tarvitse jännittää. Uskomme, että tiedät hyvin oman osaamisesi, kun olet kiinnostunut tulemaan mukaan.

Kuoro esiintyy pääasiassa Lahden seudulla, mutta se on tehnyt kuorovierailuja ympäri Suomea ja myös ulkomaille.

Koska kuoromme tarkoituksena on tuottaa monimuotoisia musiikkielämyksiä ja välittää laulamisen iloa ystävillemme ja itsellemme, pyrimme kehittämään jatkuvasti musiikillista ilmaisuamme ja sointiamme sekä kehittymään laulajina ja ihmisinä. Tätä varten kuoro järjestää harjoittelukauden aikana yhden tai useamman laululeirin viikonloppuisin. Laululeiri on opetuksen ja opiskelun lisäksi myös kuoron oma, sosiaalinen tapahtuma, jossa uudetkin kuorolaiset pääsevät tutustumaan kuorokavereihin. Leireillä on tiivistä harjoittelua, mutta toisaalta myös monenlaista muuta yhteistä tekemistä ja yhteishengen nostamista. Leirejä järjestetään joko viikonloppuleireinä muilla paikkakunnilla tai päiväleireinä Lahdessa.

Kuoron harjoitukset ovat torstaisin klo 18.00-20.30 Mieskuoron huoneistossa, Hämeenkatu 21 sisäpiha, Lahti. Kuoroa johtaa Antti Laaksonen.

Ilmoittautuminen

Lahden Viihdekuoro on Harjula-opiston alainen kuoro. Ilmoittautuminen tapahtuu Harjula-opiston nettisivujen kautta (harjulan.fi/kansalaisopisto/) ja opisto perii kulloinkin voimassa olevan kurssimaksun. Kaudella 2023-2024 se oli 146,- euroa, joka sisälsi 12 harjoituskertaa syksyllä ja 13 keväällä.

Lahden Viihdekuoron laulajat ovat aina myös Lahden Viihdekuoro ry:n jäseniä. Yhdistyksen jäsenmaksu vuonna 2024 on 50 euroa.

Jos kiinnostuit ja haluat lisätietoa, niin pistä sähköpostia: lahdenviihdekuoro@gmail.com